Rezultati ankete: Nišlije traže novi most u Donjoj Vrežini

Izvor: JužneVesti.com, 07.Dec.2022, 16:20

Rezultati ankete: Nišlije traže novi most u Donjoj Vrežini

Čitaoci Južnih vesti u anketi o rušenju Vrežinskog mosta dali su svoje mišljenje da je na tom mesto potrebno izgraditi novi. 90.96 odsto njih smatra da je meštanima potreban most na tom mestu, 5.91 odsto veruje struci da ne treba graditi novi, dok je 3.13 odsto kliknulo na "nemam stav".

Stara narodna kaže da mostovi spajaju ljude, a da je potrebno izgraditi novi na mestu starog u Donjoj Vrežini saglasno je 785 ljudi. 51 građanin smatra da ne treba, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 27 ostalo neopredeljeno.

Pitanje Nišlijama postavljeno je nakon što je posle najavljene rekonstrukcije, a zatim i gradnje novog, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski saopštila da će Vrežinski most biti srušen i da se novi neće graditi.

Takva odluka izazvala je podeljena mišljenja, a građani su ostali uskraćeni za studiju na koju se gradonačelnica pozvala i na osnovu koje je takva odluka doneta.

Inače, neki od meštana Donje Vrežine ranije su putem aplikacije "Prijavi problem" ukazali na to da zbog zatvaranja mosta moraju da koriste drugi put koji je duži, ali i nebezbedan.

Zbog toga smo prinuđeni da idemo okolnim alternativnim putem, koji je duži 2 kilometra u jednom smeru. Dodatno i jednako važna je činjenica da je taj alternativni put kada se sa njega uključujemo levo ka mostu poprilično opasan jer je tu uključenje vrlo rizično. Naročito kada je veća frekvencija vozila koja se uključuje,a to je situacija od kada je most zatvoren - naveli su tada meštani.

Nakon toga direktor Direkcije za izgradnju rekao je da rekonstrukcija nije moguća zbog toga što je zabranila Srbijavode, a da je novi moguć samo kada strategija Grada kaže da je potreban, što nije prepoznato kao interes.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.