Jelena Trivan podnela ostavku

Izvor: B92, 07.Sep.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Trivan podnela ostavku

Beograd -- Jelena Trivan podnela ostavku na mesto potpredsednice DS-a. Ostavku je podnela dan uoči održavanja sednice Glavnog odbora demokrata.

Trivanova je u pismu upućenu vrhu Demokratske stranke obrazložila razloge svoje ostavke. Pismo možete pročitati ovde u celosti:

"Poštovani predsedniče, članovi predsedništva, članovi GO, demokrate,

Stvarni poraz DS nije se dogodio na izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego onda kada je DS počela da se bavi sobom, a da zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje članove. Članovi stranke mesecima preživljavaju politički progon, ostaju bez posla, trpe pretnje i ucene, a DS nema snage da tome stane na put i zaštiti svoje ljude od kojih je unutarstranačka polemika postala važnija.

Na javnoj sceni događa se linč demokrata, a da svi ćute boreći se da samo njih ta lavina ne proguta. Ime za pobede, čovek kome dugujemo uspehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić pokušava se učiniti odgovornim za sve.

Sa druge strane, konceptom kolektivne odgovornosti pokušavaju da se sakriju oni koji su krivi za percepciju o DS, za loša kadrovska rešenja, za pogrešne političke odluke, za loš rad i vođenje zemlje. U opštem lovu na veštice izgubila se pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime.

Za mene kao čoveka ponosnog na svoju stranku i pripadnost njoj, neprihvatljivo je što danas stranka svakim danom slabi, posvađana i pokidana, a svi zajedno slabeći DS pomažemo ovoj rđavoj vlasti da opstane i upropasti sve što je stvoreno.

Lično ne želim da učestvujem ni u kakvim procesima koji bi urušili DS. Od svake lične ambicije ili sujete mora da bude važnija stranka koja traje već 22 godine. Moraju da budu važniji građani koji sa pravom očekuju da zaštitimo demokratske i građanske vrednosti ovog društva, a ne svoje karijere. Ubeđena sam da svaki scenario sem dogovora i zajedničkog rada ne može doneti dobro ikome. Uverena sam da DS ne može sebi da dozvoli taj luksuz da se odriče svojih najuspešnijih ljudi.

Zbog svega toga podnosim ostavku na mesto potpredsednice DS.

Imajući u vidi da oni koji snose stvarnu odgovornost u ovim mesecima nisu to učinili, ja koja sam najmanje odgovorna za bilo šta podnosim ostavku. Kao moj duboko moralni odgovor na sve što se u prethodnom periodu događalo. Ostajem privržena politici svoje stranke i njen verni član koji će se u Parlamentu do kraja boriti za onu DS koja je ovu zemlju učinila evropskom i pristojnom državom", nalazi se u tekstu Jelena Trivan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena Trivan podnela ostavku na mesto potpredsednice DS

Izvor: Blic, 07.Sep.2012

Jelena Trivan podnela je danas ostavku na mesto potpredsednice DS. Trivan je prvi funkcioner DS koji je podneo ostavku nakon izbora u maju, posle kojih je ta stranka prešla u opoziciju..."Blic" donosi tekst njene pisane ostavke:.."Poštovani predsedniče, članovi Predsedništva, članovi GO, demokrate,..Stvarni...

Nastavak na Blic...

Jelena Trivan podnela ostavku

Izvor: medio.rs, 07.Sep.2012

Beograd -- Jelena Trivan podnela ostavku na mesto potpredsednice DS-a.

Nastavak na medio.rs...

Jelena Trivan podnela ostavku

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2012

Potredsednica Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan podnela je ostavku na tu funkciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

POČEO RASPLET: Jelena Trivan podnela ostavku!

Izvor: Telegraf.rs, 07.Sep.2012

Kao razlog ostavke, Trivan je navela činjenicu da DS svakim danom slabi, posvađana i pokidana, i to što svi ćute na linč demokrata jer "se plaše da njih ta lavina ne proguta"

Nastavak na Telegraf.rs...

Jelena Trivan podnela ostavku

Izvor: Večernje novosti, 07.Sep.2012

BEOGRAD - Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan podnela je danas ostavku na tu funkciju.Trivan je prvi funkcioner DS koji je podneo ostavku nakon izbora u maju, posle kojih je ta stranka prešla u opoziciju.

Nastavak na Večernje novosti...

Trivan podnela ostavku

Izvor: Politika, 07.Sep.2012

BEOGRAD – Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan podnela je danas ostavku na tu funkciju iz, kako je objasnila, moralnih razloga, jer, navela je u tekstu ostavke, oni koji snose stvarnu odgovornost nisu to učinili, zbog čega „ja koja sam najmanje odgovorna za bilo šta podnosim ostavku”...Trivan...

Nastavak na Politika...

Jelena Trivan podnela ostavku

Izvor: Šumadija Press, 07.Sep.2012

Jelena Trivan podnela je ostavku na mesto potpredsednice DS-a, dan uoči održavanja sednice Glavnog odbora demokrata.

Nastavak na Šumadija Press...

Jelena Trivan podnela ostavku

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Sep.2012

BEOGRAD - Trivanova je istakla da je ostavku podnela kao duboki moralni odgovor na sve što se u prethodnom periodu dešavalo.

Nastavak na SEEbiz.eu...

NJUZ ANALITIČARI: Jelena Trivan podnela ostavku na mesto potpredsednice DS

Izvor: Njuz.net, 07.Sep.2012

Milan Ristić, Nevladina organizacija „Budućnost nema alternativu“. Ostavka Jelene Trivan ne bi trebalo da bude veliki gubitak za tako organizovanu stranku kakva je DS, koja će na njeno mesto bez problema postaviti neku drugu sposobnu ženu u svojim redovima, kao na primer… onu… hm… ovaj…...

Nastavak na Njuz.net...

Jelena Trivan podnela ostavku

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2012, 02:36

Jelena Trivan podnela ostavku na mesto potpredsednice DS-a. Ostavku je podnela dan uoči održavanja sednice Glavnog odbora demokrata...Potpredsednica DS-a Jelena Trivan  ..Trivanova je u pismu upućenu vrhu Demokratske stranke obrazložila razloge svoje ostavke. Pismo možete pročitati ovde u celosti:.. .."Poštovani...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.