Vesti

3

Jelena Trivan podnela ostavku

Autor: AM

Izvor: agencije/Novi magazin

Jelena Trivan podnela ostavku

Trivan je prvi funkcioner DS koji je podneo ostavku nakon izbora u maju, posle kojih je ta stranka prešla u opoziciju.

"Stvarni poraz DS nije se dogodio na izborima nego onda kada je DS počela da se bavi sobom, a da zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje članove. Članovi stranke mesecima preživljavaju politički progon, ostaju bez posla, trpe pretnje i ucene, a DS nema snage da tome stane na put i zaštiti svoje ljude od kojih je unutarstranačka polemika postala važnija", navodi se u tekstu njene ostavke.

Ona je ocenila i da se na javnoj sceni događa linč demokrata, a da na to svi ćute.

"Ime za pobede, čovek kome dugujemo uspehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić pokušava se učiniti odgovornim za sve", naglasila je Jelena Trivan dodajući da se sa druge strane, konceptom kolektivne odgovornosti, kriju oni koji su krivi za percepciju o DS, za loša kadrovska rešenja, za pogrešne političke odluke, za loš rad i vođenje zemlje.

Dosadašnja potpredsednica DS-a je ocenila i da se u opštem lovu na veštice izgubila pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime.

"Za mene kao čoveka ponosnog na svoju stranku i pripadnost njoj, neprihvatljivo je što danas stranka svakim danom slabi, posvađana i pokidana, a svi zajedno slabeći DS pomažemo ovoj rđavoj vlasti da opstane i upropasti sve što je stvoreno", naglasila je ona u pismo ostavke.

"Imajući u vidi da oni koji snose stvarnu odgovornost u ovim mesecima nisu to učinili, ja koja sam najmanje odgovorna za bilo šta podnosim ostavku. Kao moj duboko moralni odgovor na sve što se u prethodnom periodu događalo. Ostajem privržena politici svoje stranke i njen verni član koji će se u Parlamentu do kraja boriti za onu DS koja je ovu zemlju učinila evropskom i pristojnom državom", istakla je ona.

Jelena Trivan je za potpredsednicu DS-a izabrana na skupštini te stranke u decembru 2010. godine.

Demokratska stranka će sutra održati sednicu Glavnog odbora na kojoj bi trebalo da se diskutuje o rezultatima parlamentarnih i predsedničkih izbora na kojima je izgubila.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Pacovi prvi napustaju brod koji tone.

bob

Trivanova se moze lako zaposliti kod Natase Kandic.Obe rade protiv Srbije

Sanja

Ovaj deo da mesecima trpe progon i ostaju bez posla joj je najjaci! Kraljica! :) Lepo putuj, gdjo Trivan ......