Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 07.09.2012.
15:20
B92 A

Jelena Trivan podnela ostavku

Jelena Trivan podnela ostavku na mesto potpredsednice DS-a. Ostavku je podnela dan uoči održavanja sednice Glavnog odbora demokrata.

Potpredsednica DS-a Jelena Trivan
 

Trivanova je u pismu upućenu vrhu Demokratske stranke obrazložila razloge svoje ostavke. Pismo možete pročitati ovde u celosti:

"Poštovani predsedniče, članovi predsedništva, članovi GO, demokrate,

Stvarni poraz DS nije se dogodio na izborima nego onda kada je DS počela da se bavi sobom, a da zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje članove. Članovi stranke mesecima preživljavaju politički progon, ostaju bez posla, trpe pretnje i ucene, a DS nema snage da tome stane na put i zaštiti svoje ljude od kojih je unutarstranačka polemika postala važnija.

Pročitajte još: Jelena Trivan zbog želuca na VMA

Na javnoj sceni događa se linč demokrata, a da svi ćute boreći se da samo njih ta lavina ne proguta. Ime za pobede, čovek kome dugujemo uspehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić pokušava se učiniti odgovornim za sve.

Sa druge strane, konceptom kolektivne odgovornosti pokušavaju da se sakriju oni koji su krivi za percepciju o DS, za loša kadrovska rešenja, za pogrešne političke odluke, za loš rad i vođenje zemlje. U opštem lovu na veštice izgubila se pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime.

Za mene kao čoveka ponosnog na svoju stranku i pripadnost njoj, neprihvatljivo je što danas stranka svakim danom slabi, posvađana i pokidana, a svi zajedno slabeći DS pomažemo ovoj rđavoj vlasti da opstane i upropasti sve što je stvoreno.

Lično ne želim da učestvujem ni u kakvim procesima koji bi urušili DS. Od svake lične ambicije ili sujete mora da bude važnija stranka koja traje već 22 godine. Moraju da budu važniji građani koji sa pravom očekuju da zaštitimo demokratske i građanske vrednosti ovog društva, a ne svoje karijere. Ubeđena sam da svaki scenario sem dogovora i zajedničkog rada ne može doneti dobro ikome. Uverena sam da DS ne može sebi da dozvoli taj luksuz da se odriče svojih najuspešnijih ljudi.

Zbog svega toga podnosim ostavku na mesto potpredsednice DS.

Imajući u vidi da oni koji snose stvarnu odgovornost u ovim mesecima nisu to učinili, ja koja sam najmanje odgovorna za bilo šta podnosim ostavku. Kao moj duboko moralni odgovor na sve što se u prethodnom periodu događalo. Ostajem privržena politici svoje stranke i njen verni član koji će se u Parlamentu do kraja boriti za onu DS koja je ovu zemlju učinila evropskom i pristojnom državom", nalazi se u tekstu Jelena Trivan.

POVEZANE VESTI

Petak 07.09.2012. 15:30
Pacovi napustaju brod koji tone .
Petak 07.09.2012. 15:30
Peglica !
Petak 07.09.2012. 16:16
Ako je ova zena bila podpredsjednik jedne stranke onda nije ni cudo sto je ta stranka riknula i izgubila na izborima..da li je ta zena procitala svoju napisanu ostavku ili je to neko napisao za nju,,jer toliko nelogicnosti u jednom pismu do sada nigdje nisam procitao,,a na kraju samoga pisma ocito se vidi da je prije zbrisala jer bi je ionako izbacili iz stranke,,a po ovome vidim da i flekavi uskoro vezba letenje ko glineni golub,,:)..mi smo tako obiljezene zvali schwajcarac..(imali smo profu tako shatiranog) to je bila jedna pasmina svinja ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online