Jelena Trivan podnela ostavku na mesto potpredsednice DS

Izvor: Blic, 07.Sep.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Trivan podnela ostavku na mesto potpredsednice DS

Jelena Trivan podnela je danas ostavku na mesto potpredsednice Demokratske stranke. Kako je navela u objašnjenju, to čini iz duboko moralnih razloga, pogođena onim što se u prethodnom periodu događalo.

Trivanova je u tekstu njene ostavke navela da se stvarni poraz DS nije dogodio na izborima, već kad je stranka počela da se bavi sobom, a da "zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje članove". Ona je napisala da demokrate mesecima "preživljavaju politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << progon, ostaju bez posla, trpe pretnje i ucene, a DS nema snage da tome stane na put".

"Unutarstranačka polemika postala je važnija. U toku je linč demokrata, a svi ćute boreći se da samo njih ta lavina ne proguta. Ime za pobede, čovek kome dugujemo uspehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić pokušava se učiniti odgovornim za sve", navela je sad već bivša potpredsednica DS.

Trivanova je dodala da se konceptom kolektivne odgovornosti "pokušavaju sakriti oni koji su krivi za percepciju o DS, za loša kadrovska rešenja, za pogrešne političke odluke, za loš rad i vođenje zemlje".

"U opštem lovu na veštice izgubila se pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime", istakla je ona.

Poslanica DS je navela da je za nju "neprihvatljivo to što danas stranka svakim danom slabi, posvađana i pokidana", kao i da "svi zajedno slabeći DS pomažu ovoj rđavoj vlasti da opstane i upropasti sve što je stvoreno".

U tekstu njene ostavke napisala je i da ne želi da učestvuje ni u kakvim procesima koji bi urušili DS, kao i da od svake lične ambicije ili sujete mora da bude važnija stranka".

"Ubeđena sam da svaki scenario sem dogovora i zajedničkog rada ne može doneti dobro ikome. Uverena sam da DS ne može sebi da dozvoli taj luksuz da se odriče svojih najuspešnijih ljudi", navela je Trivanova.

Ona je istakla da iz svih ovih razloga podnosi ostavku na mesto potpredsednice DS, kao i zato što to nisu učinili oni koji snose stvarnu odgovornost, dok je ona "najmanje odgovorna za bilo šta".

"Ostajem privržena politici svoje stranke i njen verni član koji će se u Parlamentu do kraja boriti za onu DS koja je ovu zemlju učinila evropskom i pristojnom državom", završila je Trivanova.
Pogledaj vesti o: Jelena Trivan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.