Vaterpolisti posle preokreta u četvrtfinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2016, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti posle preokreta u četvrtfinalu

Vateprpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras Japan sa 12:8 (2:5, 3:0, 5:2, 3:1), u poslednjoj utakmici takmičenja po grupama na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i tako se plasirala u četvrtfinale takmičenja.

Srbija ponovo nije dobro počela utakmicu, pošto je Japan posle prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četvrtine vodio 5:2, ali su "delfini" posle toga zaigrali mnogo bolje, izjednačili do poluvremena, a onda u trećoj četvrtini poveli i sačuvali vođstvo do kraja.

Konačni poredak u grupi i protivnik u četvrtfinalu znaće se kad se odigra meč Brazil - Mađarska.

Srbiju je predvodio Filip Filipović sa šest golova iz sedam šuteva. Duško Pijetlović postigao je dva gola, a strelci su bili još i Dušan Mandić, Slobodan Nikić, Miloš Ćuk i Stefan Mitrović. Gojko Pijetlović imao je sedam odbrana od 10 udaraca.

Japan je predvodio Kođi Takei sa pet golova.

"Samuraji" su utakmicu počeli presingom i iskoristili su nesigurnost u odbrani Srbije da povedu sa 3:0 i 4:1, predvođeni sjajnim Takeijem.

Srbija je u drugoj četvrtini zaigrala znatno bolju odbranu, ali je u završnici prvo Filipović pogodio Peterac, a onda je Pijetlović dao gol, da bi pred sam kraj Mandić doneo izjednačenje.

Filipović je na početku treće četvrtine dao dva gola za vođstvo Srbije od 7:5, a nešto kasnije je Mitrović doneo tri gola prednosti "delfinima", 9:6.

Srbija je tada uhvatila ritam i nije dozvoljavala autsajderu nikakva iznenađenja.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.