U Japanu počeo lov na delfine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Japanu počeo lov na delfine

U Japanu, u obalskom gradu Taidži, počeo je kontroverzni godišnji lov na delfine, tokom kojeg se te životinje odvode u uvalu i neke ubijaju u plitkoj vodi, a neke biraju za prodaju akvarijumima.

Ovaj lov već decenijama je veoma kritikovan, a dospeo je u centar međunarodne javnosti kada je opisan u dokumentarnom filmu "Uvala", prenosi BBC.

Nevladina organizacija "Delfin projekat" saopštila je da je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ubijeno pet delfina.

Kako se navodi, dozvoljena kvota je 1.700 životinja koje mogu da se uhvate ili ubiju.

Brojne nevladine organizacije navode da je hvatanje delfina izuzetno okrutno, kao i da delfini mogu da izdrže do 30 minuta.

Očekuje se da sezona lova na delfine traje oko šest meseci.

Japan je već na udaru kritika zbog lova na kitove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽASNI GODIŠNJI LOV: Posle kitova "došli na red" i delfini, i to njih 1.700!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019

Kritike nisu urodile plodom..U Japanu, u obalskom gradu Taidži, počeo je kontroverzni godišnji lov na delfine, tokom kojeg se te životinje odvode u uvalu i neke ubijaju u plitkoj vodi, a neke biraju za prodaju akvarijumima...Ovaj lov već decenijama je veoma kritikovan, a dospeo je u centar međunarodne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Japanci love i ubijaju delfine: "Ovo je izuzetno okrutno"

Izvor: B92, 02.Sep.2019

U Japanu, u obalskom gradu Taidži, počeo je kontroverzni godišnji lov na delfine, tokom kojeg se te životinje odvode u uvalu i neke ubijaju u plitkoj vodi, a neke biraju za prodaju akvarijumima...Ovaj lov već decenijama je veoma kritikovan, a dospeo je u centar međunarodne javnosti kada je opisan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.