UŽASNI GODIŠNJI LOV: Posle kitova došli na red i delfini, i to njih 1.700!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽASNI GODIŠNJI LOV: Posle kitova "došli na red" i delfini, i to njih 1.700!

Kritike nisu urodile plodom

U Japanu, u obalskom gradu Taidži, počeo je kontroverzni godišnji lov na delfine, tokom kojeg se te životinje odvode u uvalu i neke ubijaju u plitkoj vodi, a neke biraju za prodaju akvarijumima.

Ovaj lov već decenijama je veoma kritikovan, a dospeo je u centar međunarodne javnosti kada je opisan u dokumentarnom filmu "Uvala".

Nevladina organizacija "Delfin projekat" saopštila je da je danas ubijeno pet delfina. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kako se navodi, dozvoljena kvota je 1.700 životinja koje mogu da se uhvate ili ubiju.

Brojne nevladine organizacije navode da je hvatanje delfina izuzetno okrutno, kao i da delfini mogu da izdrže do 30 minuta.

Očekuje se da sezona lova na delfine traje oko šest meseci.

Japan je već na udaru kritika zbog lova na kitove.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UŽASNO OKRUTNO! CEO ZALIV SE ZACRVENI OD KRVI! U Japanu počeo godišnji lov na delfine! 1.700 predivnih stvorenja biće zverski iskasapljeno! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 02.Sep.2019

LONDON - U Japanu, u obalskom gradu Taidži, počeo je kontroverzni godišnji lov na delfine, tokom kojeg se te životinje odvode u uvalu i neke ubijaju u plitkoj vodi, a neke biraju za prodaju akvarijumima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.