Stonoteniska magija odvela Srbiju u Tokio

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stonoteniska magija odvela Srbiju u Tokio

Srbija će prvi put imati predstavnike u ekipnom takmičenju stonotenisera. Muška reprezentacija, u sastavu Marko Jevtović, Žolt Pete i Dimitrije Levajac, izborila je plasman na Olimpijske igre pošto je u finalu kvalifikacija savladala selekciju Hongkonga sa 3:2 u pobedama.
Sa nama su dvojica od trojice heroja ove pobede: osamnaestogodišnji Dimitrije Levajac i Marko Jevtović, kapiten tima. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Dimitrije, 397. igrač na svetskoj listi, savladao je u odlučujućem meču 19. igrača na svetu, Čun Ting Vonga. 
"Polako shvatam šta sam uradio, ne samo ja nego cela ekipa. Neverovatan uspeh smo postigli, nemam reči kojima bih to opisao. Delovalo je kao magija", rekao je Levajac.
Hongkong je bio apsolutni favorit. Ali i pre tog meča, Srbija je pobedila još jednu favorizovanu reprezentaciju.
"Prvi meč smo igrali protiv Austrije. I to je bio jako težak meč, oni su pre četiri godine bili prvaci Evrope. Ali, kao što je Dimitrije rekao, bilo je kao magija. Od trenutka kada smo se sastali na aerodromu, delovali smo kao ekipa i kao neko ko može sve to da uradi", rekao je Jevtović.
Objasnio je da ekipno mesto povlači dva mesta u singlu na Olimpijskim igrama u Tokiju, tako da Srbija sigurno ima dva predstavnika u singlu koji će igrati i ekipni deo takmičenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.