Izvor: RTS, 19.Jun.2021, 17:46

Pau Gasol predvodi "furiju" u Tokiju

Selektor košarkaške reprezentacije Španije, Serđo Skariolo, objavio je spisak od 18 igrača na koje računa na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.
Reprezentaciju Španije će u Japanu predvoditi veteran Pau Gasol.

Legendarnom Gasolu, koji ima 40 godina i koji je povratnik u reprezentaciju, OI će verovatno biti poslednje takmičnje na kom će pokušati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da uzme zlato - jedino odličje koje mu nedostaje u bogatoj karijeri.
Pored Gasola, na spisku su Riki Rubio, Serhio Ljulj, Rudi Fernandes, Viktor Klaver, Huančo Ernangomes, Vili Ernangomes, Mark Gasol, Pjer Oriola, Serhio Rodriges, Aleks Abrines, Usman Garuba, Serđi Martines, Alberto Abalde, Karlos Alosen, Dario Brisuela, Sebas Sais i Ćabi Lopes-Arostegi.
Kako je saopšteno, košarkaši Španije okupiće se 25. juna u Madridu kada će početi pripreme za OI.
Aktuelni šampion sveta na olimpijskom turniru igraće u grupi sa Japanom, Argentinom i pobednikom kvalifikacionog OI turnira u Kaunasu.
Pogledaj vesti o: Japan,   Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.