Pad azijskih indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Okt.2019, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad azijskih indeksa

TOKIO - Azijski su indeksi oslabili zbog nervoze koju izazivaju nove neizvjesnosti vezane uz Brexit.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,6 posto.

Britanski izlazak iz Europske unije u zastoju, nakon što je parlament odbio rokove premijera Borisa Johnsona za ratifikaciju njegova dogovora s EU-om o izlasku.

Britanski su zastupnici, naime, glasali protiv prijedloga kojim bi se u tri >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dana zakon o Brexitu žurno progurao kroz parlament. Zbog toga je malo vjerojatno da će se Brexit provesti 31. listopada, a Johnson je kazao da sada o EU ovisi hoće li se Brexit odgoditi i do kada.

Podršku tržištu pruža, pak, nada ulagača da bi uskoro mogao biti postignut parcijalni trgovinski sporazum između SAD-a i Kine, koji uključuje razmjenu poljoprivrednih proizvoda, pitanje valute i neke aspekte zaštite intelektualnog vlasništva, a koji je načelno dogovoren prije desetak dana na pregovorima u Washingtonu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.