Korbin: Laburisti neće podržati Džonsonov sporazum o Bregzitu

Izvor: Beta, 22.Okt.2019, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korbin: Laburisti neće podržati Džonsonov sporazum o Bregzitu

Britanska opoziciona Laburistička partija neće podržati sporazum o Bregzitu koji je sa Evropskom unijom (EU) postigao premijer Boris Džonson, niti će podržati predvidjeni vremenski okvir za njegovo sprovodjenje, izjavio je lider laburista Džeremi Korbin, preneo je Radio slobodna Evropa (RSE).Korbin je na početku rasprave u britanskom parlamentu o usvajanju sporazuma rekao da bi poslanici večeras trebalo da glasaju protiv njegovog usvajanja."Moja preporuka je da večeras glasamo protiv predloga zakona", rekao je Korbin tokom debate o usvajanju zakona kojim bi se omogućilo odobravanje sporazuma u parlamentu.Britanska vlada planira da zakon bude usvoje do četvrtka uveče, ali pojedini poslanici se nadaju da će moći da unesu neke promene u sporazum.Medjutim, Džonson je upozorio da EU neće ponovo pregovarati o postignutom sporazumu i pozvao poslanike u parlamentu da "danonoćno rade" na njegovom usvajanjuOn je napomenuo da je poništavanje Bregzita jedina alternativa postignutom sporazumu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SAGA SE NASTAVLJA Džonson: Napravićemo pauzu, konsultovaćemo se sa EU (VIDEO)

Izvor: Kurir, 22.Okt.2019

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da će napraviti pauzu kada je u pitanju usvajanje zakona o Bregzitu, pošto su poslanici glasali protiv kratkog vremenskog roka za njegovo usvajanje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.