Obradović posle plasmana u drugi krug: Presudio moral ekipe

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović posle plasmana u drugi krug: Presudio moral ekipe

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedom nad Slovenijom obezbedila je plasman u drugu fazu takmičenja na Svestskom prvenstvu u Japanu.
Izabranice Ljubomira Obradovića odigrale su odlično u poslednjem meču grupne faze i ostale u igri za plasman na Olimpijske igre.

"U rulet završnici pobedio je srećniji tim. Čestitam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Slovenkama na fer i korektnoj borbi, odnosno, na jednoj taktički borbenoj igri, gde smo poveli tri razlike i nismo našli dobru soluciju 7 na 6. Bio je veliki ulog za obe reprezentacije. Čestitam i mojim devojkama. Ključna stvar je moral ekipe. Nisu pale posle vođstva 0:5. Juče smo imali loš dan, a danas je bio taj dan odluke", rekao je selektor posle meča.
Naše devojke će se u drugoj fazi takmičenja sastati sa selekcijama Južne Koreje i Nemačke.
"Znamo dva rivala, Koreju i Nemačku. Imamo dobro iskustvo sa Korejom, pobedili smo ih na Seul Kupu. Nemice su sa novim selektorom, znamo kakav mentalitet imaju, biće to novo iskustvo za nas. Ostaje da sačekamo da vidimo ko će biti treći, Danska ili Francuska", zaključio je Obradović.
Jedna od junakinja pobede nad Slovenijom bila je Kristina Liščević koja je u finišu meča postigla dva gola za pobedu Srbije.
"Dokazale su Slovenke da imaju odličan tim, da se nikada ne predaju. Imamo isti mentalitet, nismo odustale, borile smo se do kraja, čestitam mojim devojkama na tome", izjavila je Liščević.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.