Novak predvodio tenisere/fudbalere

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak predvodio tenisere/fudbalere

U noći između srede i četvrtka u Majamiju je odigrana fudbalska utakmica između najboljih svetskih tenisera i američke ekipe Fort Loderdejl Strajkers.

Cilj ovog meča bio je prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Japanu koji se suočava sa posledicama katastrofalnog zemljotresa i cunamija.

Kapiten ekipe tenisera bio je Novak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đoković, ali su na kraju trijumfovali američki fudbaleri rezultatom 5:2.

Golove za tenisere postigli su Britanac Endi Mari i Kipranin Markos Bagdatis. Pored Đokovića, Bagdatisa i Marija, za tenisere su još igrali Viktor Troicki, Rafael Nadal, David Ferer, Fernando Verdasko, Kei Nišikori...

Utakmica je bila podeljena na dva poluvremena od po 20 minuta, a nakon nje upriličena je svečana večera na kojoj je takođe sakupljen prilog, koji će preko američkog Crvenog krsta biti upućen Japanu.

"Želeli smo da pokažemo naše saosećanje za taj narod koji je propatio u Japanu. Užasne slike su obišle svet i mi smo rešili da šta god možemo da uradimo a da je u pitanju pomoć - uradimo to na najbolji mogući način. Iskreno, meni je srce puno zbog ovoga”, rekao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Cunami u Japanu,   Cunami

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.