Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2017, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći penzioni fond na svijetu zaradio još 92 milijarde dolara

Japanski penzioni fond, najveći na svijetu, ostvario je u tri mjeseca, zaključno sa decembrom prošle godine, rekordan kvartalni dobitak u svojoj istoriji, pošto je rast japanskih akcija uz slabljenje jena podstakao strana ulaganja poslije pobjede Donalda Trampa na izborima za predsjednika SAD.

Državni penzioni investicioni fond ostvario je povrat na ulaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od 8,0 odsto, odnosno zaradu od 10,5 hilajda milijardi jena (92 milijarde dolara) u tri mjeseca zaključno sa 31. decembrom, čime su njegova ukupna sredstva porasla na 144,8 hiljada milijardi jena, saopšteno je danas u Tokiju, izveštava agencija "Blumberg".

Ulaganje u domaće akcije donjelo je 4,6 hiljada milijardi jena nakon što je glavni indeks Tokijske berze, Topix, zabilježio najbolji kvartalni rezultat od 2013. godine, čime je nadvladan gubitak zabilježen na japanskim obveznicama.

Vrijednost stranih akcija i dužničkih papira je skočila usljed najvećeg slabljenja jena u odnosu na dolar u više od dvije decenije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Najveći penzioni fond beleži najveći profit

Izvor: B92, 04.Mar.2017, 14:32

Japanski penzioni fond, najveći na svetu, ostvario je u tri meseca, zaključno sa decembrom prošle godine, rekordan kvartalni dobitak u svojoj istoriji...Rast japanskih akcija uz slabljenje jena podstakao je strana ulaganja posle pobede Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD...Državni penzioni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.