Lavrov: Pregovori o mirovnom sporazumu sa Japanom su besperspektivni, dok Tokio radikalno prilazi temi

Izvor: Vostok.rs, 11.Feb.2011, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Pregovori o mirovnom sporazumu sa Japanom su besperspektivni, dok Tokio radikalno prilazi temi

11.02.2011. -

Moskva smatra da nema perspektive voditi pregovore o mirovnom sporazumu sa Japanom, dok u Tokiju prevladavaju radikalni prilazi ovom problemu. Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa japnskim kolegom Sejdziem Maeharom podvukao je da oni ekcesi kojima je praćeno održavanje takozvanog dana severnih teritorija u Japanu, bacaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << senku na bilateralne odnose i ne doprinose njihovom konstruktivnom razvoju. Rusija bi želela da sarađuje sa Japanom u mirnoj atmosferi, rekao je Lavrov. On je predložio da se formira mešovita komisija istoričara o Južnim Kurilima.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan i Rusija ni blizu rešenja o Kurilskim ostrvima

Izvor: Blic, 11.Feb.2011

MOSKVA - Tokom razgovora ministara spoljnih poslova Rusije i Japana Sergeja Lavrova i Seiđija Maehare nisu približene pozicije o Južnim Kurilima, izveštavaju ruske novinske agencije prenoseći, istovremeno, iznetu spremnost da se traži uzajamno prihvatljivo rešenje za teritorijalni spor oko južnokurilskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.