Izvor: eKlinika.rs, 24.Maj.2024, 08:46

Koji čaj ne treba piti u velikim količinama zbog neželjenih efekata, a koji spada u super-hranu

Na dalekom Istoku, odakle i kreće istorija čajeva, ovaj napitak je prvobitno bio tretiran kao lek. Vremenom se stav preformulisao u neodvojivu vezu između duha i tela: čaj treba piti svakodnevno da bi naš um bio u balansu, a telo će ga slediti.
Čaj i efekti na zdravlje: Zdrav um prati zdravo telo U razgovoru za eKlinika portal, veliki poznavalac čajeva i japanske čajne ceremonije, čajni edukator i član Edosenke škole japanske čajne ceremonije Milijana Vujaklija, navodi da je u zemljama kao što su Japan i Kina čaj prvenstveno svestan i relaksirajući ritual za um, jer zdrav um je jedan od najbitnijih preduslova za zdravo telo. Dodaje...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.