KORISTE MIGRANTE KAO ŽIVO ORUŽJE Poljska uputila žestoke optužbe na račun Belorusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 21:52

"KORISTE MIGRANTE KAO ŽIVO ORUŽJE" Poljska uputila žestoke optužbe na račun Belorusije

Poljska optužila Belorusiju da šalje sve više migranata

Poljska je optužila danas Belorusiju da šalje sve veći broj migranata preko granice, u znak odmazde zbog odluke Varšave da ove nedelje da utočište Kristini Timanovskoj, beloruskoj atletičarki koja je odbila da se vrati kući sa Olimpijskih igara u Tokiju.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Maciej Vasik izjavio je da Minsk vodi hibridni rat sa Evropskom unijom uz pomoć ilegalnih imigranata, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preneo je Rojters.

Poslednjih nedelja, sused i članica EU Litvanija prijavila je porast ilegalnih graničnih prelaza iz Belorusije i navela da Minsk šalje migrante u EU.

- Ima i mladih muškaraca i žena sa decom. Belorusi koriste ove imigrante kao živo oružje - rekao je Vasik za onlajn televiziju vPolsce.

- Poslednjih dana smo primetili porast (migranata). To tretiramo kao reakciju na davanje azila beloruskoj sprinterki - istakao je on.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je danas Litvaniju i Poljsku da podstiču problem migranata na granici, rekavši da Litvanija želi nasilno da prebaci migrante na belorusku teritoriju.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOK izbacio sa Igara dvojicu beloruskih trenera

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Avg.2021, 03:30

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je akreditacije dvojici beloruskih trenera zbog njihovog navodnog pokušaja da primoraju sprinterku Kristinu Timanovskaju da se vrati kući u Belorusiju sa Olimpijskih igara u Tokiju. MOK je preduzeo mere 6. avgusta "zbog dobrobiti sportista .. Belorusije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

HAOS NA LITVANSKOJ GRANICI: Vraćeno više od 700 ljudi, ministarstvo unutrašnjih poslova dalo zeleno svetlo

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021

Ne smiruju se tenzije na litvansko-beloruskoj granici..Granična služba litvanskog ministarstva unutrašnjih poslova odbila je oko 700 ilegalnih migranata u proteklih nedelju dana, vrativši ih nazad u Belorusiju, izjavila je danas litvanska ministarka unutrašnjih poslova Agne Bilotaite...- Odluka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.