HAOS NA LITVANSKOJ GRANICI: Vraćeno više od 700 ljudi, ministarstvo unutrašnjih poslova dalo zeleno svetlo

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 14:03

HAOS NA LITVANSKOJ GRANICI: Vraćeno više od 700 ljudi, ministarstvo unutrašnjih poslova dalo zeleno svetlo

Ne smiruju se tenzije na litvansko-beloruskoj granici

Granična služba litvanskog ministarstva unutrašnjih poslova odbila je oko 700 ilegalnih migranata u proteklih nedelju dana, vrativši ih nazad u Belorusiju, izjavila je danas litvanska ministarka unutrašnjih poslova Agne Bilotaite.

- Odluka o graničnoj barijeri dala je opipljive rezultate. Uspeli smo da sprečimo oko 700 ilegalnih migranata da uđu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Litvaniju - izjavila je ministarka, a prenosi ruska agencija TAS S.

Litvanski graničari počeli su u utorak da preduzimaju oštre mere da zaustave priliv migranata, nakon što im je ministarstvo unutrašnjih poslova dalo ovlašćenje.

Više od 4.000 ilegalnih migranata privedeno je na litvansko-beloruskoj granici od početka godine, što je 50 puta više nego prošle godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.