Čudotvorna Zu San Li tačka: Evo šta će se desiti ako je masirate!

Izvor: NaDlanu.com, 18.Avg.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudotvorna Zu San Li tačka: Evo šta će se desiti ako je masirate!

U Kini je ova tačka na kolenu poznata kao „tačka dugovečnosti“, a u Japanu kao „tačka od stotinu bolesti“.

Masiranje tačaka na telu jedna je od najstarijih metoda lečenja na Istoku. Ukupno, ljudsko telo poseduje 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što je identično boju dana i meseci u godini. Delovanje akupresure, odnosno masaže pritiskom prstiju na određene tačke, zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani sa određenim organima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << />
Tačka dugovečnosti se nalazi ispod čašice kolena. Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju.

Masiranjem tačke Zu San Li možete da postignete sledeće:

- normalizaciju krvnog pritiska

- normalizaciju glukoze, insulina

- suzbijanje upalnih procesa u organizmu

- regulaciju imune funkcije čoveka

- poboljšate varenje

- lečite bolesti gastrointestinalnog trakta

- tretirate posledice moždanog udara

Kako možete da utičete na „tačku dugovečnosti“

Masirajte tačku Zu San Li u jutarnjim časovima i pre ručka: 9 puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno.

Ukoliko smatrate da niste vešti u masiranju, na ovu tačku možete da stavite čen belog luka isečen na pola i ostavite ga sat-dva, dok koža ne pocrveni.

Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama nedeljno. Ali, nemojte masirati direktno pre spavanja, da ne bi ste izazvali nesanicu.

Izvor: Uspešna žena
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Masažom ove tačke na telu učinićete čuda za vaše zdravlje

Izvor: B92, 19.Avg.2014, 12:51

U Kini je ova tačka na kolenu poznata kao „tačka dugovečnosti“, a u Japanu kao „tačka od stotinu bolesti“...Masiranje tačaka na telu jedna je od najstarijih metoda lečenja na Istoku. Ukupno, ljudsko telo poseduje 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što je identično boju dana i meseci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.