Asahi preuzima SABMiller-ove evropske pivske brendove

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Dec.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asahi preuzima SABMiller-ove evropske pivske brendove

Asahi Group Holdings Ltd. pristao je da od kompanije Anheuser-Busch InBev NV kupi SABMIller-ove istočnoevropske pivske brendove, među kojima je i Pilsner Urquell za 7,8 milijardi dolara

Asahi očekuje da će proces akvizicije biti okončan u prvoj polovini 2017. godine i da će japanskom pivaru, sa sedištem u Tokiju, dati dodatnu snagu u poziciniranju na globalnom tržištu piva.

Postignut dogovor dodatno će ojačati poziciju Asahi grupacije u Evropi, s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da je najveći japanski pivar već preuzeo AB InBevove brendove Peroni i Grolsh za 2,7 milijardi dolara.

Daljim procesom dezinvestiranja, AB InBev je sve bliže ispunjavanju uslova antimonopolskih komisija u procesu preuzimanja SABMillera za 100 milijardi dolara.

Analitičari predviđaju da će tržišni udeo Asahi grupe u kategoriji piva u Evropi, bez Rusije, biti oko 9 odsto.

Postignutom dogovoru najviše se raduju deoničari AB InBeva, koji nisu zadovoljni padom vrednosti deoinica ABInbeva za 15 odsto od početka godine. Najveći svetski pivar je u oktobru izvestio o rezultatima poslovanja nižim od očekivanih, čime je dodatno opravdao svoju odluku o preuzimanju SABMillera, što će, kako se navodi, kompaniji doneti dugoročnu stabilnost i rast.

Izvor: InStore

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.