Američki mornar osuđen na 30 meseci zatvora zbog silovanja japanske turistkinje

Izvor: Blic, 15.Jul.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki mornar osuđen na 30 meseci zatvora zbog silovanja japanske turistkinje

Džastin Kasteljanos (24), pripadnik američke mornarice osuđen je danas na dve i po godine zatvora zbog silovanja jedne japanske turistkinje na ostrvu Okinava, gde se nalazi polovina od 50.000 američkih vojnika koliko ih boravi u Japanu.

Hapšenje je obnovilo intenzivni negativan stav stanovnika Okinave prema američkoj bazi i više hiljada ljudi okupilo se u junu protestujući zbog decenijskog prisustva američke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojne baze.

Mnogi stanovnici Okinave žele da američka baza bude potpuno uklonjena s ostrva i dugo su se žalili na prisustvo brojnih vojnika, buku, zagađenje i zločine povezane s njima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.