Ivanović: Iza bombaškog napada stoji Srbin, a motivi su politički

Izvor: Press, 14.Okt.2013, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Iza bombaškog napada stoji Srbin, a motivi su politički

Ivanović smatra da je cilj da se unese stah kod svih kandidata, kod birača, strah da bi svako mogao da bude meta i to vodi ka tome da se smanji izlaznost.

On je za B92 rekao da je reč o stanu radnika Uprave prihoda koji se nalazi na listi Samostalne liberalne stranke i da je "jasno da je reč o političkom motivu".

Ivanović, je rekao da ne želi da spekuliše ko je odgovoran za eksploziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i da treba sačekati istragu.

"Ali sumnjam da neki Albanac može da dođe u četiri ujutru i postavi ekploziv. Ne mogu da budem siguran, sačekaćemo istragu, a moje mišljenje da je to najverovatnije neki Srbin. To je zlo koje je ušlo u nas", ocenio je Ivanović.

On je rekao da se ni dosadašnji slični incidenti nisu razrešili, kao ni napad na njegov stan i da ukoliko se takvi slučajevi ne budu rešavali, oni će se ponavljati.

Kako je naglasio, za rasvetljavanje tih slučajeva neophodno je da se uključi i MUP Srbije, koji je, kako je naveo, cenjen među građanima na Kosovu, a kriminalci ga se boje.

Kako smatra, neophodna je saradnja Euleksa, KPS i MUP Srbije.

Ivanović kaže i da ga brine da takvi incidenti mogu da se pretvore u "otvorenije sukobe", jer će ljudi doći u situaciju da sami sebe moraju da štite, ako to ne bude radila policija.

Komentarišući odlazak ministra za Kosovo i Metohiju na Hilandar, Ivanović je rekao sa smatra da je to "neprimereno" posebno kada vlada najavljuje da će smanjiti troškove i upitao da li će funkcioneri u vladi "zanimati ko je platio te troškove".

Upitan kakvi su odnosi Srba na Kosovu i Metohiji sa Vladom Srbije Ivanović je rekao da su "personalni kontakti sa jednim ministrom loši, jer ih nema, ali da vlada nije jedan ministar, makar se on zvao Vulin".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SABOTAŽA: Albanci zastrašuju Srbe da ne bi izašli na lokalne izbore!

Izvor: Kurir, 15.Okt.2013, 06:48

Cilj je da se izazove strah kod svih kandidata i birača, što vodi smanjivanju izlaznosti, rekao Oliver Ivanović..BEOGRAD - Usijano!..Predstavnici prištinskih vlasti svim silama se trude da zaplaše Srbe u toj pokrajini kako bi u što manjem broju izašli na predstojeće lokalne izbore 3. novembra,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.