Zaev:Prevremeni izbori su neizbežni ako opozicija...

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev:Prevremeni izbori su neizbežni ako opozicija...

Ako opozicija pokuša da zbog ličnih kalkulacija opstruiše budućnost Makedonije unutar EU i NATO-a, vladajuća koalicija će biti primorana da raspiše prevremene izbore Ako opozicija pokuša da zbog ličnih kalkulacija opstruiše budućnost Makedonije unutar EU i NATO-a, vladajuća koalicija će biti primorana da raspiše prevremene >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izbore, izjavio je makedonski premijer Zoran Zaev."Učinićemo sve da obezbedimo neophodnu većinu u parlamentu za ustavne amandmane. Ipak, ako opozicija bude pokušavala da opstruiše budućnost Makedonije radi ličnih interesa, izbori su neizbežni", rekao je Zaev u intervjuu za BHTV1, prvi posle referenduma.Zaev je naveo da je ubeđen da i opozicija podržava ulazak zemlje u EU, ali da zbog političkih kalkulacija "radi to što radi"."Čak će i lider opozicije, koji je bojkotovao referendum, ako ga pitate reći ''da'' EU i NATO-u, i verujem da je to istina. Ali on želi da se njegova stranka vrati na vlast i s takvim aspiracijama ugrožava budućnost naše zemlje. Budućnost Makedonije je u pitanju i svi nose veliku odgovornost za to, što je iznad mene, iznad opozicionog lidera i političkih partija", rekao je Zaev, prenela je agencija MIA.Upitan da li je referendumsko pitanje razlog za slabu izlaznost, Zaev je odgovorio: "Svi smo za EU i NATO i svesni smo da neće biti ni EU, niti NATO-a bez sporazuma s Grčkom".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zaev: Prevremeni izbori su neizbežni ako...

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2018

Ako opozicija pokuša da zbog ličnih kalkulacija opstruiše budućnost Makedonije unutar EU i NATO-a, vladajuća koalicija će biti primorana da raspiše prevremene izbore, izjavio je makedonski premijer Zoran Zaev...- Učinićemo sve da obezbedimo neophodnu većinu u parlamentu za ustavne amandmane....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.