VJOSA PUCA PO ŠAVOVIMA: Ne može da prihvati debakl Albanaca na izborima, optužuje Beograd za mešanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2021, 08:08

VJOSA PUCA PO ŠAVOVIMA: Ne može da prihvati debakl Albanaca na izborima, optužuje Beograd za mešanje

Predsednica tzv. Kosova ne zna šta će od muke

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani optužila je Beograd da su njegove, kako je rekla, "ilegalne strukture", uticale na izbore za gradonačelnika u opštinama u kojima žive Srbi na Kosovu i Metohiji.

Osmani je, tokom sastanka sa delegacijom Misije Evropske unije za posmatranje izbora na KiM, rekla da su te strukture "ugrozile konkurenciju između političkih subjekata i slobodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izražavanja volje glasača", navodi se u saopštenju iz njenog kabineta, a prenosi Koha ditore.

Kako se dodaje, Osmani je pohvalila napredak koji je ostvaren na lokalnim izborima, ocenivši da se pokazalo da je Priština "izgradila standard za održavanje slobodnih i demokratskih izvora".

- Pored toga, ona je istakla da, prema informacijama institucija, na trku u opštinama naseljenim Srbima uticalo je nametanje ilegalnih struktura Srbije, koje su ugrozile trku između političkih entiteta i slobodnog izražavanja volje glasača - navodi se u saopštenju.

Delegaciju Misije EU za posmatranje izbora predvodili su Lukas Mandl i Viola fon Kramon.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.