Ujedinjeni Srbi na čelu sa Rakićem se okupili kod kneza Lazara i otišli da GLASAJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjeni Srbi na čelu sa Rakićem se okupili kod kneza Lazara i otišli da GLASAJU

U Severnoj Mitrovici pravo glasa ima 22.457 birača

Predsednik Rakić i potpredsednik SL i kandidat za poslanika Igor Simić glasali su na izbornom mestu u Tehničkoj školi "Mihailo Petrović Alas" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Njih dvojica su predvodili veliku grupu Srba koji su se jutros okupili kod spomenika Knezu Lazaru i odatle zajedno krenuli na glasanje.

, koji će glasati u osam biračkih centara, unutar kojih se nalazi 27 biračkih mesta, od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čega su dva privatna objekta, a ostalo su škole.

Podsećamo, vanredni parlamentarni izbori danas se održavaju na Kosovu i Metohiji, a biračka mesta se otvaraju u 7.00 sati ujutru i zatvaraju u 19.00 časova.

Prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa ima oko 1,9 miliona birača, od kojih je u deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom 117.808. U četiri opštine na severu Kosmeta registrovano je 58.187 birača.

Za 100 poslaničkih mesta nadmetaće se kandidati albanskih političkih stranaka, dok je za pripadnike manjinskih zajednica - srpske, bošnjačke, turske, goranske, romske, aškalijske i egipatske - rezervisano 20 poslaničkih mesta, od kojih je deset garantovano za Srbe.

Za deset garantovanih poslaničkinh mesta za Srbe u kosovskom parlamentu boriće se četiri liste sa srpskim kandidatima. Srpsku zajednicu na ovim izborima predstavljaju Srpska lista, koja ima podršku države Srbije i na čelu je svih deset srpskih opština na KiM, Partija kosovskih Srba iz Leposavića, koalicija "Sloboda" sa sedištem u Gračanici, kao i Samostalna liberalna stranka iz Gračanice.

Blog UŽIVO izbora na Kosovu i Metohiji možete pratiti KLIKOM OVDE.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Izbori odlučujući za budućnost srpskog naroda na KiM"

Izvor: B92, 06.Okt.2019

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je posle glasanja u severnom delu Kosovske Mitrovice da su ovi izbori odlučujući za budućnost srpskog naroda na KiM...On je dodao da je zato potrebno da ta lista osvoji svih 10 mandata u kosovskoj skupštini...Kako je naveo, veoma je važno da na ove izbore...

Nastavak na B92...

POČELI IZBORI Rakić i Simić glasali u Tehničkoj školi

Izvor: Blic, 06.Okt.2019

Predsednik Rakić i potpredsednik Srpske liste i kandidat za poslanika Igor Simić, glasali su na izbornom mestu u Tehničkoj školi "Mihailo Petrović Alas" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.