Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slab odziv na početku glasanja u Bugarskoj

U Bugarskoj su u nedelju ujutru otvorena birališta na vanrednim parlamentarnim izborima, a do 11sati je doziv bio svega 7,8 odsto, što je manje nego na prethodnom glasanju, saopštila je Centralna izborna komisija.

Predsednik Bugarske Rosen Plevnelijev pozvao je sunarodnike da izađu na birališta "jer će ovi izbori odrediti budućnost Bugarske za mnoge (predstojeće) godine".

Bugarska, zemlja od 7,3 miliona stanovnika i gotovo sedam miliona s pravom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << glasa, najsiromašnija u EU, bori se s korupcijom i raširenim razočaranjem vladajućom elitom.

Prema istraživanjima javnog mnjenja predviđa se da će na izborima pobediti partija desnog centra GERB koju predvodi bivši premijer Bojko Borisov, ali najverovatnije neće imati apsolutnu većinu u parlamentu od 240 mesta.

Agencija AP ocenjuje da bi taj 55-godišnji bugarski političar mogao da se suoči sa problemima u pokušaju da formira koalicionu vladu.

Njegovi glavni rivali su socijalisti i partija turske manjine DPS.

Prethodna vlada predvođena socijalistima podnela je ostavku u julu, nakon godinu dana na vlasti, koja je bila obeležena protestima, problemima zbog poplava i teškom krizom bankarskog sektora.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slab odziv na izborima u Bugarskoj

Izvor: B92, 05.Okt.2014

U Bugarskoj su otvorena birališta na vanrednim parlamentarnim izborima, a do 11.00 je doziv bio svega 7,8 odsto, što je manje nego na prethodnom glasanju...Predsednik Bugarske Rosen Plevnelijev pozvao je sunarodnike da izadju na birališta "jer će ovi izbori odrediti budućnost Bugarske za mnoge (predstojeće)...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.