Razlika između pokrajinskih i republičkih izbora

Izvor: RTS, 29.Jan.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razlika između pokrajinskih i republičkih izbora

Pokrajinski izbori i republički izbori su dramatično drugačiji kada su u pitanju teme i opredeljivanje birača, rekao je Bojan Pajtić, odgovarajući na pitanje da li će rezultati parlamentarnih izbora odrediti i političku scenu u Vojvodinu.

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić rekao je danas da su navodi da počasni predsednik DS Boris Tadić planira da okupi demokratski front >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "spin" režima Srpske napredne stranke (SNS), kojim se želi oslabiti pozicija DS pred izbore 16. marta.

"Očito je režimu u interesu da unosi takvu vrstu nesporazuma u javni život. Tadić je dao izjavu kojom je očigledno demantovao takvu intenciju. Uostalom i Liberalno demokratska partija se ogradila od takve ideje", kazao je Pajtić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je dodao da ne vidi koje bi to snage mogle da naprave nešto što bi se zvalo front jer to, naveo je, pretenciozno zvuči.

"Čini mi se da se više radi o spinu od strane režima i SNS da bi se oslabile pozicije DS na ovim izborima nego o nekom realnom bloku ili kolaiciji starnaka koje bi na te izbore izašle", kazao je Pajtić koji je i pokrajinski premijer.

Upitan u kojoj meri će rezultati parlamentarnih izbora odrediti i političku scenu u Vojvodinu u smislu eventualnih vanrednih pokrajinskih izbora, Pajtić je rekao da su pokrajinski izbori i republički izbori dramatično drugačiji kada je tema u pitanju i kada je opredeljivanje birača u pitanju.

"Sigurno da su u Vojvodini u većini oni birači koji su protiv autoritarnosti, protiv one vrste atmosfere koju nameće režim koju smo imali 90-tih, rekao je Pajtić.

"Mi na takvu vrstu atmosfere ne pristajemo i sigurno da će pokrajinski izbori koji će se dogoditi 2016. vrlo jasno oslikati ovakvo raspoloženje građana pokrajine", naveo je Pajtić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Vest da Tadić formira Demokratski blok samo „spin”

Izvor: Press, 29.Jan.2014

- Čini mi se da je ovo više „spin” režima i SNS kako bi se oslabila pozicija Demokratske stranke na izborima nego neki realan blok ili koalicija stranaka koja bi na te izbore izašla - rekao je Pajtić u emisiji Jedan na jedan" na Radio televiziji Vojvodina.. Prema njegovim rečima očito je...

Nastavak na Press...

Većina će izbegavati da uznemiri Vučića

Izvor: Danas, 29.Jan.2014

Formiranje bloka stranaka koje bi predvodio počasni predsednik DS Boris Tadić mogao bi da dovede do mrvljenja postojećeg biračkog tela demokrata i dodatnog slabljenja te stranke, a posledica bi bila da jedna od te dve liste na izborima 16. marta ne pređe cenzus.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.