RIK dao rok od 48 sati da se otklone nedostaci: Ovo su stranke koje moraju da brzo reaguju

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020, 21:03

RIK dao rok od 48 sati da se otklone nedostaci: Ovo su stranke koje moraju da brzo reaguju

RIK je na sednici usvojila i odluku na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, po kojem je na dan 5. jun u Srbiji ukupno 6.583.665 birača.

Koalicija "Nek maske padnu", koju čine Nova stranka i Zelena stranka, treba da dostavi RIK-u najmanje 119 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu, koliko nedostaje do 10.000 takvih izjava.

Pregledom dostavljene dokumentacije, utvrđeno je da izborna lista "Socijalizam jedini izlaz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - NKPJ - SKOJ", ima više nedostataka koji se odnose na potpise građana koji podržavaju tu listu, naziv liste i tako dalje.

Ruskoj stranci je naloženo da RIK-u dostavi najmanje 435 nedostajućih pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu, jer je utvrđeno da je dostavljeno ukupno 9.565 takvih izjava.

Najavljeno je da će večeras oko 22 sata RIK održati još jednu sednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.