RIK: Tri liste imaju 48 sati da uklone nedostatke

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 19:40

RIK: Tri liste imaju 48 sati da uklone nedostatke

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je zaključke na osnovu kojih se podnosiocima tri izborne liste nalaže da u roku od 48 sati od dostavljanja zaključka, otklone nedostatke svojih lista kako bi one mogle biti proglašene.
Koalicija "Nek maske padnu", koju čine Nova stranka i Zelena stranka, treba da dostavi RIK-u najmanje 119 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedostaje do 10.000 takvih izjava.
Pregledom dostavljene dokumentacije, utvrđeno je da izborna lista "Socijalizam jedini izlaz - NKPJ - SKOJ", ima više nedostataka koji se odnose na potpise građana koji podržavaju tu listu, naziv liste.
Ruskoj stranci je naloženo da RIK-u dostavi najmanje 435 nedostajućih pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu, jer je utvrđeno da je dostavljeno ukupno 9.565 takvih izjava.
RIK je na sednici usvojila i odluku na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, po kojem je na dan 5. jun u Srbiji ukupno 6.583.665 birača.
Najavljeno je da će večeras oko 22 sata RIK održati još jednu sednicu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predizborna kampanja 6. juna

Izvor: RTS, 06.Jun.2020

. Birački spisak za parlamentarne izbore 21. juna je zaključen. Pravo glasa ima 6.583.665 građana, utvrdila je Republička izborna komisija. Proglašeno je 16 izbornih lista, a pre isteka roka, juče u ponoć, predato je još šest. Za tri liste – Koalicije "Nek maske padnu", zatim "Socijalizam...

Nastavak na RTS...

RIK dao rok od 48 sati da se otklone nedostaci: Ovo su stranke koje moraju da brzo reaguju

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020

RIK je na sednici usvojila i odluku na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, po kojem je na dan 5. jun u Srbiji ukupno 6.583.665 birača...Koalicija "Nek maske padnu", koju čine Nova stranka i Zelena stranka, treba da dostavi RIK-u najmanje 119 pravno valjanih izjava birača...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.