Parlamentarni izbori u Srbiji protekli u miru i bez incidenata

Izvor: Njuz.net, 07.Sep.2011, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamentarni izbori u Srbiji protekli u miru i bez incidenata

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSva glasačka mesta bila su obeležena prema propozicijama organizatora

BEOGRAD, 7.septembar 2011, (Njuz) – Kako njuz nezvanično saznaje, iz izvora bliskim američkoj ambasadi u Beogradu, u nedelju su održani redovni predsednički i parlamentarni izbori. Prebrojavanje glasova je u toku, a rezultati će biti objavljeni na proleće 2012.
Iz CeSID-a saopštavaju da su izbori sprovedeni u demokratskoj atmosferi >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << i treba očekivati da ih posmatrali proglase regularnim.
- Glasanje je proteklo bez većih nepravilnosti, naši posmatrači nisu primetili ništa što bi ukazivalo na ponavljanje izbora. Među prvima, na izbore je izašao američki ambasador u Srbiji, gospođa Meri Brus Vorlik, a nedugo nakon nje, glasali su i predstavnici stejt dipartmenta koji su se u nedelju zatekli u Beogradu – priča za njuz Marko Blagojević, predstavnik CESID-a, koji je i ove godine bio zadužen za posmatranje izbora.
Svoje biračko pravo su u poslednjim trenucima, pred zatvaranje izbornog mesta, iskoristili i predstavnici EU, putem televotinga.
- Kao što smo i prognozirali, predsednički izbori bili su zanimljiviji od parlamentarnih, jer smo imali dva kruga. Videćete na proleće, veoma je bilo interesantno koga su kandidati iz prvog kruga podržali u drugom krugu – nastavlja Blagojević i dodaje – Što se parlamentarnih izbora tiče, tu nije bilo većih iznenađenja, što ćete videti aktivnostima stranaka pre saopštavanja rezultata, koje smo najavili, ponavljam, za proleće.
Inače, ovi izbori su pokazali da je interesovanje birača na najmanjem nivou od svih dosadašnjih izbornih ciklusa na ovim prostorima, jer svoje pravo glasa ovog puta nisu iskoristili ugledni biznismeni iz Srbije i regiona. Taj fenomen objasnio je politički analitičar Đorđe Vukadinović.
- Biznismeni koji su u prethodnim izbornim ciklusima pokazivali impozantno zanimanje za rezultate izbora, ove godine nisu iskoristili svoje glasačko pravo, jer im je ovog puta bilo apsolutno svejedno kakvi će rezultati biti. To znači da ne postoji niti jedna politička opcija koja će stati na put njihovom biznis planu. To je ujedno i vrhunac demokratskog procesa, kada vaš interes biva sigurno zastupljen iako ne glasate. Videćete, neće biti apsolutno nikakvih iznenađenja kad rezultati budu objavljeni – zaključuje Vukadinović
Biznismenima kao glasačkoj populaciji mnogo su važniji lokalni izbori koji će biti održani naredne nedelje za šta su obezbedili i potrebne uslove poput sopstvenog poslovnog prostora, ekskluzivnih restorana i terena za golf.
Uroš Bogdanović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.