Opozicija u Venecueli postavila uslove za dijalog sa vlastima

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2017, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija u Venecueli postavila uslove za dijalog sa vlastima

Opozicija u Venecueli odbacila je dijalog s vlasti dok se ne sprovede nezavisno prebrojavanje glasova regionalnih izbora na kojima je pobedila partija predsednika Nikolasa Madura.

"Nećemo prisustvovati nijednom pregovaračkom procesu dok vlasti ne prihvate nezavisno prebrojavanje glasova koje je neophodno za normalno ostvarivanje političkih prava svih građana", izjavio je kasno sinoć Anhel Oropesa u ime koalicije opozicije.

Opozicija traži "međunarodnu verifikaciju" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << glasanja, jer nijedan strani posmatrač nije prisustvovao izborima.

Prema zvaničnim podacima, vladajuća partija je pobedila u 17 od 23 okruga u Venecueli.

Opozicija, kojoj su istraživanja predviđala pobedu u između 11 i 18 okruga, na kraju je osvojila pet, dok su u jednoj rezultati takvi da se ne zna kakva će biti vlast, rekla je predsednica komisije Tibisaj Lusena.

Duboka politička i ekonomska kriza mesecima potresa Venecuelu, podeljenu između Madurovih pristalica i liberalne opozicije koja zahteva vanredne predsedničke izbore i organizuje proteste koje snage bezbednosti guše silom.

U sukobima na demonstracijama, koji su od 1. aprila, poginulo je najmanje 125 ljudi, dok su stotine ljudi uhapšene.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Venecuela: Opozicija postavila uslove za dijalog sa vlastima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2017

Opozicija u Venecueli odbacila je dijalog s vlašću dok se ne sprovede nezavisno prebrojavanje glasova regionalnih izbora na kojima je pobedila partija predsednika Nikolasa Madura.   "Nećemo prisustvovati nijednom pregovaračkom procesu dok vlasti ne prihvate nezavisno prebrojavanje glasova koje je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.