Moguće odlaganje izbora zbog donošenja sistemskih zakona

Izvor: B92, 24.Dec.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće odlaganje izbora zbog donošenja sistemskih zakona

Premijer S. Makedonije Zoran Zaev kaže da bi prevremeni izbori u toj zemlji mogli da budu odloženi

To će se dogoditi ukoliko u Sobranju ne budu usvojeni sistemski zakoni bitni za život građana.

"Sto puta sam rekao do sada da izbori ne treba da se odlažu, ali je istovremeno dužnost gradjanska i politička da ne dopustimo da bilo šta zakoči realizaciju onoga što predstavlja interes građana", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Zaev odgovarajući na pitanje u vezi sa 120 zakona koji su na dnevnom redu sednice makedonske skupštine, preneo je Plusinfo.

Zaev je rekao da neće dozvoliti opstrukciju i istovremeno pozvao parlamentarnu većinu da bude u poslaničkim klupama kako bi blagovremeno usvojili sistemske zakone.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaev: Albanske stranke da kažu zašto su protiv "malog šengena"

Izvor: RTS, 24.Dec.2019

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da on kao premijer nema obavezu da konsultuje stranke o koracima koje preduzima zarad boljih uslova za život građana i pozvao albanske stranke u toj zemlji da iznesu svoje primedbe na "mali šengen". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.