Jovanović: Dobri rezultati DSS-a na lokalnim izborima

Izvor: RTS, 25.Apr.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Dobri rezultati DSS-a na lokalnim izborima

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da je ta stranka postigla "zavidne rezultate" na lokalnim izborima, gde je u tri od pet mesta prešla cenzus.
U nedelju su održani izbori u Zaječaru, Kosjeriću, Odžacima, Vrbasu i Kovinu.

Jovanović je rekao da je DSS najbolji rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostvario u Kosjeriću gde je, nastupivši samostalno, osvojio 9,66 odsto glasova, dok je opoziciona lista na kojoj je DSS nastupala na lokalnim izborima u Vrbasu, osvojila 11,42 odsto glasova, a u Odžacima 8,1 odsto glasova.
Na pitanje da li će odbornici DSS-a pomoći SNS-u u Kosjeriću da formiraju vlast, Jovanović je rekao da DSS "ne pomaže nikome nigde" i da će konačnu odluku o tome dati opštinski odobor DSS-a iz Kosjerića.
"Princip stranke je da na lokalnom nivou odlučuju opštinski i gradski odbori. U Kojseriću je prilično otvorena stvar. Ima komunikacije svih stranaka sa svima. Mislim da su ljudi iz Demokratske stranke bili na vezi sa ljudima iz DSS-a", rekao je Jovanović.
Jovanović je rekao da "nije stigao" da razgovara sa liderom Državotvornog pokreta Srbije Slobodanom Samardžićem koji je juče saopštio da će obustaviti svoje delovanje u okviru DSS-a zbog držanja DSS-a u predizbornim aktivnostima za predsedničke izbore i glasanja njenog predstavnika za usvajanje konačnog izveštaja Republičke izborne komisije (RIK).
"Naravno da ćemo se čuti, mi smo prijatelji. Saopštenje sam pročitao, to je njegov stav. Stvari su potpuno jasne. Bili su predsednički izbori, bilo je glasanje u RIK-u, bilo je nekog određenog iskakanja u DSS-u, ali to je rešeno u okviru stranke", rekao je Jovanović.
Dodao je da to što je "napravljena tema od nečega što uopšte nije tema", govori o "stanju zemlje".
"Dao sam nalog Marku Daniloviću, koji je glasao, da nam da predloge kako se stvari mogu poboljšati, da ne budemo u situaciji da za svake naredne izbore sumnjamo u rezultat, da ne možemo da utvrdimo da li je bilo krađe ili ne", rekao je Jovanović i dodao da u Srbiji treba da počne izgradnja institucija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PS: Izbori pokazali ispravnost naše politike

Izvor: RTS, 25.Apr.2017

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista zahvalio je građanima Vrbasa, Odžaka, Kovina i Čelareva za veliku podršku koju su dali kandidatima te partije i time, kako navode, dali nesumnjivu podršku politici koju sprovodi predsednik Pokreta socijalista i ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin. ...

Nastavak na RTS...

SNS i SPS zadovoljni rezultatima na lokalnim izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2017

Pre dva dana u Vrbasu su završeni vanredni izbori za lokalni parlament, na kojem se borilo šest izbornih lista i to tri stranke i po jedna koalicija, pokret i grupa građana. Sve izborne liste su prešle cenzus, a ubedljivo najviše odborničkih mesta osvojila je Srpska napredna stranka, 17 mandata...Rezultatima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.