Izbori za predsednika države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2012, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori za predsednika države

BEOGRAD -

U Srbiji se danas održavaju predsednički izbori na kojima se 12 kandidata bori za mesto šefa države čiji je mandat pet godina.

Na predsedničkim izborima učestvuju kandidat Ujedinjenih regiona Srbije Zoran Stanković, kandidat pokreta Dveri Vladan Glišić, kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Predsednički kandidati su i Zoran Dragišić iz Pokreta radnika i seljaka, Jadranka Šešelj u ime Srpske radikalne stranke, muftija Muamer Zukorlić ispred Grupe građana, Danice Grujičić za Socijaldemokratski savez.

Ispred koalicije Socijalističke partije Srbije-Partije ujedinjenih penzionera i Jedinstvene Srbije kandidat je Ivica Dačić, predsednički kandidat Preokreta je Čedomir Jovanović, kandidat Saveza Vojvođanskih Mađara je Ištvan Pastor, dok su naprednjaci kandidovali Tomislava Nikolića.

Redosled kandidata na izbornom listiću određen je žrebom.

Danica Grujičić glasala na Vračaru

Predsednički kandidat Socialdemokratskog saveza Danica Grujičić glasala je jutros u Trećoj beogradskoj gimnaziji na Vračaru.

Grujičić je na biračko mesto broj šest izašla u 8.00 sati sa bratancem i komšijama.

Ištvan Pastor glasao u Subotici

Predsednički kandidat Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor glasao je jutros u osam časova u Subotici.

On je svoju građansku dužnost ispunio na biračkom mestu u naselju Nosa.

Glasao kandidat Dveri

Predsednički kandidat pokreta Dveri Vladan Glišić glasao je oko 8.30 na biračkom mestu 11, u Ulici 27. marta u Beogradu.

Glišić je na biračko mesto došao u pratnji supruge Lidije.

Glasao predsednički kandidat Preokreta

Kandidat Preokreta za predsednika Srbije Čedomir Jovanović glasao je u 9.00 na biračkom mestu u Bloku 21 u Novom Beogradu.

Jovanović je na biračko mesto broj 5, u Mesnoj zajednici "Ušće" u Bulevaru Zorana Đinđića, došao sa suprugom Jelenom i ćerkom Zorom.

Glasao kandidat SNS za predsednika Tomislav Nikolić

Kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Srbije Tomislav Nikolić glasao je danas u 10.00 u bloku 11C u Novom Beogradu na biračkom mestu broj 58 u osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi".

Nikolić je na glasanje došao sa suprugom Dragicom.

Boris Tadić glasao na mestu 34 u opštini Stari grad

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić glasao je danas u 10.15 časova na biračkom mestu 34 u opštini Stari grad.

On je svoj glas predao na biračkom mestu u Zdravstvenoj stanici u ulici Koste Stojanovića.

Tadić je na glasanje došao sa suprugom i decom.

Glasao kandidat za predsednika SPS-PUPS-JS

Kandidat koalicije SPS-JS-PUPS za predsednika Srbije Ivica Dačić glasao je danas nešto posle 10.00 sati na biračkom mestu broj 37 na Dedinju.

Dačić je na glasanje došao sa suprugom i sinom.

Dragišić glasao na Karaburmi

Kandidat Pokreta radnika i seljaka za predsednika Srbije Zoran Dragišić glasao je oko 10.15 časova na Karaburmi, u Osnovnoj školi "Dr Arčibald Rajs".

Dragišić je na biralište izašao sa suprugom Zoricom.

Glasao predsednički kandidat DSS-a

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica glasao je danas oko 11:15 časova na biračkom mestu broj 42 u Svetosavskoj omladinskoj zajednici u Gospodar Jevremovoj ulici u Beogradu.

Koštunica je na biračko mesto došao u pratnju supruge Zorice.

Kandidat URS-a glasao na Ceraku

Predsednički kandidat Ujedinjenih regiona Srbije Zoran Stanković glasao je u mesnoj zajednici Cerak, na biračkom mestu 42 u beogradskom naselju Cerak.

Stanković je glasao u društvu supruge Marine.

Stanković je po dolasku na biračko mesto stao u red da čeka, ali su ga građani propustili preko reda, zbog prisustva novinara.

Jadranka Šešelj glasala u Batajnici

Kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije Jadranka Šešelj glasala je danas u podne na biračkom mestu 96 u Osnovnoj školi "Svetislav Golubović" u Batajnici, u opštini Zemun.

Jadranka Šešelj došla je na biračko mesto u pratnji sina Aleksandra.

Glasao predsednički kandidat Muamer Zukorlić

Kandidat grupe građana za predsednika Srbije Muamer Zukorlić glasao je danas na biračkom mestu 73 u Novom Pazaru.

Zukorlić je na glasačko mesto stigao u podne u pratnji supruge Umeje i dece.


Pogledaj vesti o: Izbori,   Vojislav Šešelj,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.