Izbori u Grčkoj 17. juna

Izvor: Blic, 16.Maj.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Grčkoj 17. juna

Atina - Izbori u Grčkoj ponovo će biti održani 17. juna, najavio je danas predsednik Državnog saveta i predsednik Vrhovnog upravnog suda Panajotis Pikramenos, koji je imenovan za tehničkog premijera privremene prelazne vlade, javila je grčka novinsku agenciju ANA.

ANA podseća da će tako Grci po drugi put, za nešto više od mesec dana, izaći na birališta posle vanrednih parlamentarnih izbora održanih 6. maja i niza neuspelih pokušaja da se formira nova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koaliciona vala.

Posle neuspeha višednevnih razgovora sa grčkim predsednikom Karolosom Papuljasom o formiranju koalicione vlade, lideri tri grčke najjače političkih partija su se medjusobno optuživali za neuspeh pregovora.

Portparol predsednika Papuljasa juče je saopštio da su poslednji pokušaji formiranja vlade doživeli neuspeh i da će biti sazvani novi izbori, a da će u medjuvremenu biće formirana prelazna vlada.

Lideri tri grčke vodeće partije nisu uspeli da postignu dogovor ni o sastavu tehničke vlade koja će vodi Grčku do izbora u junu, pa je prema grčkom Ustavu (član 37) u takvom slučaju predsednik države dužan da imenuje tehničkog premijera iz redova predsednika tri glavna suda - Vrhovnog upravnog suda, Vrhovnog gradjanskog suda i Vrhovnog krivičnog suda, odnosno Sud revizora, navodi ANA.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi izbori u Grčkoj 17. juna

Izvor: S media, 16.Maj.2012

Izbori u Grčkoj ponovo će biti održani 17. juna, najavio je danas predsednik Državnog saveta i predsednik Vrhovnog upravnog suda Panajotis Pikramenos, koji je imenovan za tehničkog premijera privremene prelazne vlade, javila je grčka novinsku agenciju ANA...Propali svi pokušaji: Novi izbori u...

Nastavak na S media...

Grci opet na izbore 17. juna

Izvor: Kurir, 16.Maj.2012

Grci drugi put, za nešto više od mesec dana, izaći na birališta posle vanrednih parlamentarnih izbora održanih 6. maja..ATINA - Izbori u Grčkoj ponovo će biti održani 17. juna, najavio je predsednik Državnog saveta i predsednik Vrhovnog upravnog suda Panajotis Pikramenos, koji je imenovan za...

Nastavak na Kurir...

Grci opet na birališta 17. juna

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2012

ATINA - Izbori u Grčkoj ponovo će biti održani 17. juna, najavio je danas predsjednik Državnog savjeta i predsjednik Vrhovnog upravnog suda Panajotis Pikramenos, koji je imenovan za tehničkog premijera privremene prelazne vlade, javila je grčka novinska agencija ANA.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Izbori u Grčkoj 17. juna, Pikramenos formira prelaznu vladu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2012

ATINA -..Izbori u Grčkoj ponovo će biti održani 17. juna, najavio je danas predsednik Državnog saveta i predsednik Vrhovnog upravnog suda Panajotis Pikramenos, koji je kasnije od predsednika države dobio mandat da formira privremenu vladu do izbora...U obraćanju predsedniku Karolosu Papuljasu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Novi parlamentarni izbori u Grčkoj zakazani za 17. jun

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2012, 11:33

17.05.2012. -..Novi parlamentarni izbori u Grčkoj će biti održani 17. juna, javio je grčki državni TV kanal NET, pozivajući se na izjave lidera parlamentarnih stranaka koji su učestvovali na sastanku u Predsedničkom dvorcu i nisu uspeli da se dogovore o kandidaturi šefa kabineta...Ustav predviđa...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.