Izbori na severu Kosova odloženi za april 2023.

Izvor: Beta, 10.Dec.2022, 18:44

Izbori na severu Kosova odloženi za april 2023.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani saopštila je danas da se za april 2023. odlažu vanredni lokalni izbori na severu Kosova koji su bili zakazani za 18. decembar.Ona je posle sastanka sa liderima političkih partija navela da postoji potpuni konsenzus političkih stranaka oko odlaganja izbora, te dodala da je uzet u obzir izveštaj koji je juče, 9. decembra, prosledila Centralna izborna komisija.Na konferenciji za novinare Osmani je objasnila da je odlaganje vanrednih lokalnih izbora bilo neophodno u ovom trenutku i dodala da je i Evropska unija odbila da ih prati zbog kratkog vremenskog roka u kojem ih je trebalo organizovati.Pre ove odluke medjunarodna zajednica pozvala je na odlaganje izbora na severu Kosova.Pitanje odlaganja vanrednih lokalnih izbora se postavilo nakon niza incidenata koji su se dogodili u opštinama na severu Kosova, kada je CIK pokušao da započne proceduru njihovog organizovanja.Vanredni lokalni izbori na severu Kosova su bili zakazani posle ostavke gradonačelnika zbog odluke Vlade Kosova da se izvrši preregistracija vozila sa srpskih tablica na kosovske. 
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Žao mi je što je Vučić ispao perfidniji od Kurtija, ne tiču me se blokade“: Nezavisna kandidatkinja iz Zvečana Slađana Pantović razočarana zbog odlaganja izbora na severu Kosova

Izvor: Danas, 10.Dec.2022

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kaže za Danas da je odlukom da su odlukom da se izbori na Severu Kosova odlože kosovski zvaničnici Vjosa Osmani i Aljbin Kurti učinili uslugu Srpskoj listi, te da je Kurti od Vučića izgubio na „svim frontovima“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.