Izvor: RTS, 10.Dec.2022, 17:21

Osmani: Vanredni izbori na severu odloženi za 23. april

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani je posle sastanka sa političkim partijama rekla da su se dogovorili da vanredni izbori na severu budu odloženi za april. Iz kabineta Osmanijeve saopšteno je da će izbori biti održani 23. aprila.
Iz kabineta Vjose Osmani je, posle sastanka sa političkim partijama, saopšteno da će izbori za predsednike opština i za odbornike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Leposaviću i Zvečanu biti održani 23. aprila. 

"Svi predstavnici političkih partija su pokazali visoku odgovornost u odnosu na živote građana, koji moraju biti obezbeđeni i zaštićeni po svaku cenu. Uprkos činjenici da kosovska policija ima dovoljne kapacitete, kriminalne bande na severu su uspeli da uplaše građane i učešće bi bilo veće. Kako bismo osigurali što veće učešće, sigurnost građana i posmatranje od strane domaćih i međunarodnih organizacija, doneli smo ovu odluku", rekla je između ostalog Osmani.
Više zapadnih zemalja pozvalo je ranije vladu u Prištini da odloži vanredne izbore u opštinama na severu Kosova i Metohije, koje su vlasti u Prištini prethodno zakazale za 18. i 25. decembar.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ODLOŽENI IZBORI NA SEVERU KOSOVA Osmani: Izlazak na birališta u aprilu, tačan datum danas ili sutra

Izvor: Blic, 10.Dec.2022

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani je posle sastanka sa političkim partijama rekla da su se dogovorili da vanredni izbori na severu budu odloženi za april. Razlog je, navodi, bezbednosni, prenela je "Koha".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.