Do sada 8 predsedničkih kandidata

Izvor: BKTV News, 05.Apr.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do sada 8 predsedničkih kandidata

U danu kada su za 6. maj raspisani predsednički izbori osam stranaka istaklo je svoje kandidate za predsednika.
To su Tomislav Nikolić - SNS, Boris Tadić - DS, Ivica Dačić - SPS-PUSP-JS, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vojislav Koštunica - DSS, Čedomir Jovanović - LDP, Aleksandar Martinović - SRS, Ištvan Pastor - SVM i Zoran Stanković - URS.
Iako se samo nagađalo ko bi mogao bitikandidat URS-a za predsednika Srbije, pa čak pominjao i nekadašnji premijer Jugoslavije Milan Panić, ta stranka danas je odlučila da to budeZoran Stanković aktuelni ministra zdravlja i kandidat za gradonačelnika Beograda. Pri izboru kandidata glavni adut URS-a kako navode bili su skromnost i poštenje.
'Na čelo Srbije mora da dođe pošten i skroman čovek, bez mrlje u karijeri, koji zaista razume probleme običnih ljudi. Zemlji treba predsednik koji će od Srbije napraviti domovinu, sa jednakim šansama za sve regione', saopštava URS.
DSS je predložio svog lidera za predsednika države. Vojislav Koštunica kaže da je kandidaturu prihvatio da bi što bolje i što više zastupao ideju o političkoj i vojnoj neutralnosti Srbije.
Za sada su poznata imena još nekoliko kandidata.
SPS će za predsednika Srbije kandidovati Ivicu Dačića, predsednika socijalista, Preokret Čedomira Jovanovića lidera tog pokreta, a radikali Aleksandra Martinovića. Savez vojvođanskih Mađara najavio je da će njihov kandidat za predsednika biti predsednik strankeIštvan Pastor.
Većina istaknutih kandidata su i ranije bili kandidati na izborima za predsednika Srbije, osim Zorana Stankovića.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Milan Stanković,   Predsednički izbori

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.