DSS o izborima u Beogradu, partokratiji i poreklu imovine

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS o izborima u Beogradu, partokratiji i poreklu imovine

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da bi trebalo razmišljati o programskom ukrupnjavanju opozicije za izlazak na beogradske izbore.

On je na sednici Glavnog odbora DSS rekao i da se ta stranka nije bavila kalkulacijama u vezi s tim izborima, već je pripremala svoj plan i program, i "viziju razvoja grada".

Po njegovim rečima, tema beogradskih izbora je da se omogući razvoj grada, a ne da se odlučuje o predsedniku Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "ma ko to bio".

Jovanović je ponovo uopozorio na neophodnost obezbeđivanja pođednakog stranaka tretmana u medijima i izbornih uslova za sve koji učestvuju na izborima.

On je upozorio je da je u "svim sferama života u Srbiji na ceni partorkatrija koja razara društvo".

Jvanović je na sednici Glavnog odbora DSS rekao i da je partokratija "kancer društva" i da je ima svuda - od medija, do zapošljavanja preko državne uprave i prelivanja para iz državne uprave u privatne džepove.

Po njegovim rečima, prvi korak za suzbijanje tog problema je izmena izbornih propisa.

Jovanović se založio i za donošenje Zakona o poreklu imovinu, ali ne onako kako želi vlast. On je naveo da DSS smatra da bi zakon mora se odnosi na period od 1990. godine i dalje.

Ocenio je da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih, istovremeno sa redovnim beogradskim izborima predstavljalo zloupotrebu demokratskih tekovina, i da bi, ukoliko vlast raspište i vanredne opšte izbore, iako za tim nema političke potrebe, to bil i "vređenje institucija".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.