Bajdene, šta to govoriš? VIDEO

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 10:25

Bajdene, šta to govoriš? VIDEO

Predsednik SAD Džozef Bajden je na predizbornom događaju u Las Vegasu pomešao francuskog predsednika Emanuaela Makrona.

On ga je pomešao sa nekadašnjim predsednikom Francuske Fransoa Miteranom, koji je umro 1996. godine.

Bajden je napravio lapsus dok je prepričavao događaje sa sastanka G7 održanog 2020. godine, neposredno nakon što je pobedio na izborima.

Navodeći da je jedna od prvih stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je istakao na tom sastanku bila "Amerika se vratila", Bajden je rekao da je to izazvalo odgovor "Miterana iz Nemačke", a potom se ispravio i rekao "iz Francuske", navodi Hil.

Portal podseća da je Bajden kritikovao bivšeg predsednika Donalda Trampa zbog njegovih nedavnih komentara o "trovanju krvi", koje je Tramp koristio da opiše način na koji imigranati utiču na Sjedinjene Države.

Bajden je takođe ismejao Trampa i zbog toga što je prethodnog meseca pomešao svoju rivalku za republikansku predsedničku nominaciju Niki Hejli sa bivšom predsednicom Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

"Ne slažem se sa Niki Hejli u svemu, ali se slažemo u ovome: ona nije Nensi Pelosi", napisao je Bajden na mreži X.

Bajden se suočava sa konstantnim kritikama zbog svojih godina i dovodi se u pitanje njegova sposobnost za drugi mandat, navodi portal i ukazuje da su nekoliko Bajdenovih političkih protivnika i pojedini glasači koristili Bajdenove očigledne zabune i lapsuse da dodatno pojačaju svoje argumente da je on previše star ili nesposoban da bude predsednik.

Bajden (81) je najstariji predsednik u američkoj istoriji, a ako bude ponovo izabran na izborima u novembru, na kraju svog drugog mandata imaće 87 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAJDEN SVE VIŠE TONE: Novi gaf američkog predsednika izazvao salve smeha širom sveta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2024

Bajden je napravio lapsus dok je prepričavao događaje sa sastanka G7 održanog 2020. godine...Predsednik SAD, Džozef Bajden, je na predizbornom događaju u Las Vegasu pomešao francuskog predsednika, Emanuela Makrona, sa nekadašnjim predsednikom Francuske, Fransoa Miteranom, koji je umro 1996. godine...🔸️In...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Bajden pobrkao francuske predsednike – Makrona i Miterana

Izvor: Danas, 06.Feb.2024

Lapsus američkog predsednika Džozefa Bajdena (Joseph Biden) kojim je pobrkao francuskog predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) i jednog od njegovih prethodnika Fransoa Miterana (Francois Mitterand), koji je umro pre skoro 30 godina, dovela je do šaljivog video snimka koji kruži internetom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.