Tepić: Dačić u pokušaju da me demantuje optužio Vučića da laže

Izvor: 011vodič.com, 14.Nov.2019, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić: Dačić u pokušaju da me demantuje optužio Vučića da laže

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić demantovala je tvrdnje ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da nikakve trgovine oružjem nije bilo kao i da Srbija nikada nije upozorena od Ujedinjenih nacija da je bilo ikakve nelegalne trgovine oružjem sa zemljama koje su na crnoj listi.
Tepić je u pisanoj izjavi navela da je Dačić u propalom pokušaju da je demantuje zapravo optužio >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Aleksandra Vučića da laže.

„Dačić tvrdi da stradanje radnika srpske ambasade u Libiji nije imalo nikakve veze sa trgovinom oružjem, a sam Vučić je još 20. februara 2016. godine izjavio da je trgovina oružjem jedan od motiva otmice radnika srpske ambasade“, ističe ona.

Na izjavu Ivice Dačića da „Srbija nije upozorena ni od jednog međunarodnog tela koje se bavi kontrolom trgovine oružjem“ potpredsednica Stranke slobode i pravde priložila je i Izveštaj UN iz februara 2015. godine, Aneks 19.
Tepić dodaje da su sa ovim izveštajem srpske vlasti bile upoznate, a u njima se jasno kaže da Slobodan Tešić jeste bio pod sankcijama UN zbog trgovine oružjem na osnovu mera iz Rezolucije 1521 od 2003. godine.
„Uznemirenje zbog afere o dugogodišnjoj sumnjivoj trgovini oružjem, tera ih iz nedelje u nedelju, a sada i iz dana u dan, da sami sebe demantuju i sapliću se o sopstvene laži. Činjenice su neoborive – od toga da je državni i partijski vrh oko Aleksandra Vučića umešan ne samo u aferu Krušik i firme GIM u kojoj je zaposlen otac ministra policije, pa do toga da su trgovci oružjem sumnjivi međunarodnim telima postali privilegovani saradnici države čim je Vučić zaseo u ministarsku, a Dačić u premijersku fotelju“, zaključila je Tepić.
Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da „nikada u životu“ nije ni video ni čuo Gorana Todorovića, direktora firme GIM koja se dovodi u vezu sa trgovinom oružja proizvedenog u valjevskom Krušiku.

The post Tepić: Dačić u pokušaju da me demantuje optužio Vučića da laže appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.