Rusija nije promenila stav o Kosovu

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija nije promenila stav o Kosovu

01.08.2015. -

Potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromenjen, ali da je Rusija obavezna da u posebnim slučajevima i zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem MOK-a ili međunarodnih sportskih federacija omogući ulaz na svoju teritoriju građanima sa pasošima „takozvane Republike Kosovo“.

Dačić je naglasio da odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Moskve „ne znači uvod u priznavanje kosovskih dokumenata“.

„To je, nažalost, posledica prijema Kosova u Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i svi to moraju da poštuju. Ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromenjen“, istakao je šef srpske diplomatije.

Ambasada Rusije u Srbiji saopštila je juče da je ulaz sa pasošima takozvane Republike Kosovo na teritoriju Ruske Federacije moguć samo u slučajevima koji se temelje na ispunjavanju međunarodnih obaveza Ruske Federacije u svojstvu strane-primaoca događaja, koji se organizuju preko multilateralnih struktura, čiji je član ili učesnik tzv. Republika Kosovo, kao i radi obezbeđenja učešća njenih predstavnika u sportskim događajima koji se održavaju na teritoriji Rusije pod okriljem MOK-a ili relevantnih međunarodnih sportskih federacija.

„U drugim slučajevima procedura ulaza lica sa kosovskim pasošima na teritoriju Rusije ne menja se. Dakle, ovaj ulaz nije moguć“, saopštila je ruska Ambasada.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.