Dačić: Rusi nisu promenili stav o Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2015, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Rusi nisu promenili stav o Kosovu

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromijenjen, a da je Rusija bila obavezna da u posebnim slučajevima i zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem MOK-a ili međunarodne sportske federacije, omogući ulaz na svoju teritoriju građanima sa pasošima "takozvane Republike Kosovo".

Dačić je za "Blic" naglasio da odluka Moskve "ne znači uvod u priznavanje kosovskih dokumenata".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"To je, nažalost, posledica prijema Kosova u MOK i svi to moraju da poštuju. Ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromenjen", istakao je šef srpske diplomatije.

Ambasada Rusije u Srbiji saopštila je ranije danas da je ulaz sa pasošima Republike Kosovo na teritoriju Ruske Federacije moguć samo u slučajevima koji se temelje na ispunjavanju međunarodnih obaveza Ruske Federacije u svojstvu strane-primaoca događaja, koji se organizuju preko multilateralnih struktura, čiji je član ili učesnik Republika Kosovo, kao i radi obezbjeđenja učešća njenih predstavnika u sportskim događajima, koji se održavaju na teritoriji Rusije pod okriljem MOK-a ili relevantnih međunarodnih sportskih federacija.

"U drugim svrhama procedura ulaza lica sa kosovskim pasošima na teritoriju Rusije ne mijenja se. Dakle, ovaj ulaz nije moguć", saopštila je ruska ambasada.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Rusija morala da prizna takozvani kosovski pasoš"

Izvor: B92, 01.Avg.2015

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da Rusija ne menja stav o Kosovu, a da je Rusija bila obavezna da u posebnim slučajevima prizna takozvani kosovski pasoš...Kako je Dačić rekao da je Rusija bila obavezna da u posebnim slučajevimai zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem MOK-a ili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.