Položen venac na godišnjicu Srpske socijaldemokratske partije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2022, 12:07

Položen venac na godišnjicu Srpske socijaldemokratske partije

Delegacija SPS, koju je predvodio lider te partije Ivica Dačić, položila je danas venac ispred zgrade u kojoj je održan osnivački kongres Srpske socijaldemokratske partije u Beogradu.

Povodom 119. godina od osnivanja te partije, Dačić je podsetio da je Srpska socijaldemokratska partija, čiji je prvi predsednik bio Dragiša Lapčević, nastala na današnji dan 1919. godine i da je promenila naziv u Komunističku partiju 1920. godine.

"Od ove godine slavićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i 2. avgust kao dan osnivanja prve Socijalističke partije u Srbiji, a to je bilo 1903. godine", kazao je Dačić.

Dačić je naveo da je Socijalistička partija u Srbiji, koja je prva osnovana, bila članica Druge internacionale, te da se borila za osnovna radnička prava i bila na "udaru" tadašnjeg režima.

Istakao je da se program SPS zasniva na istim idejama koje su bile aktuelne u tom vremenu, kao što su ideje solidarnosti, ravnopravnosti, socijalne pravde.

"Jedan od osnivača partije, Dimitrije Tucović, poginuo je u Prvom svetskom ratu braneći našu zemlju i svoj narod", kazao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.