Nova runda političkog dijaloga Beograda i Prištine 7. marta

Izvor: NaDlanu.com, 26.Feb.2013, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova runda političkog dijaloga Beograda i Prištine 7. marta

Nova runda dijaloga na visokom nivou Beograda i Prištine, koja je bila zakazana za naredni ponedeljak počeće u četvrtak, 7. marta.

Funkcioner Komisije koji je želeo da ostane anoniman rekao je da će se predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači tog dana sastati u kabinetu visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.On nije mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << da navede da li je do odlaganja došlo na zahtev visoke predstavnice ili jedne od strana u dijalogu.Šesta runda razgovora biće posvećena srpskim institucijama na severu Kosova, a tehnički dijalog na nivou radnih grupa, prema pisanju prištinske štampe, već je u toku.(Novi magazin, Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crveno slovo i crvena linija

Izvor: Politika, 26.Feb.2013

Nema nikakvih naznaka o tome šta je u Briselu dogovoreno i postoji li bilo koji zahtev EU, odnosno Prištine, nakon kojeg bi srpski pregovarački tim rekao jedno ljubazno ali odlučno – „ne, hvala“ ..Pre nekoliko nedelja sam u ovoj rubrici naveo nekoliko karakterističnih izjava vodećih srpskih...

Nastavak na Politika...

Tači traži podršku SAD i EU

Izvor: RTS, 27.Feb.2013, 14:06

Hašim Tači traži od SAD i EU podršku da se na severu Kosova, formiranjem zajednice srpskih opština, ne formira treći nivo vlasti. ..Kosovski premijer Hašim Tači zatražio je od SAD i Evropske unije veću podršku kako na severu Kosova ne bi bio uspostavljen treći nivo vlasti formiranjem zajednice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.