Noć bez većeg narušavanja reda

Izvor: Studio B, 01.Jan.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć bez većeg narušavanja reda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je Komandno operativni centar Beograd gde mu je referisano da je novogodišnja noć protekla bez većeg narušavanja javnog reda i mira i da je privedeno desetak ljudi.

 Šef smene Komandn operativnog centra Goran Stamenković referisao je ministru da su tokom noći izvršena dva razbojništva i jedno u pokušaju, a da je jedno lice uhapšeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
"Nije došlo do većeg narušavanja javnog reda i mira, dogodile su se dve tuče u kojima je bilo pet povređenih, 10 lica je privedeno, jedno po krivici a devet po prekršajima, uglavnom zbog petardi i pirotehnike" rekao je Stamenković.

On je dodao da je novogodišnjem koncertu prisustvovalo oko 50.000 građana i da je koncert završen oko dva časa i 10 minuta.

Minisitar Dačić čestitao je policajcima Novu godinu i dobro obavljeni posao, istakavši da je važno da događaji kao što je noćašnji prođu bez problema.

"To je važno i za imidž zemlje", precizirao je ministar.

On je dodao da je u Beogradu na dočeku bilo i mnogo stranaca i da se možda čak i više njih očekuje kada se bude obeležavala pravoslavna Nova godina, posebno iz bivših jugosloveniskih republika.

Dačić je dodao da je pre 20 i 30 godina tadašnja država važila za veoma sigurnu i da je bila ideal zemlje u kojoj se ništa ekstremno nije moglo dogoditi.

"Vreme je da vratimo to vreme", naglasio je Dačić.

On je obilazeći zaposlene u Operativnom centru rekao da taj cenar radi 24 sata, svakog dana u godini i da nikada nemaju praznike.

"Ovaj centar moramo unarediti, moramo to da radimo sami, da se kamere ne koriste samo za snimanje već i za praćenje, prepoznavanje likova...", rekao je Dačić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.