Nakon sednice SB UN o Kosovu, Dačić razgovarao s Guterešom: On je informisan o svemu

Izvor: B92, 11.Jun.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon sednice SB UN o Kosovu, Dačić razgovarao s Guterešom: On je informisan o svemu

Njujork -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, nakon sednice SB UN o Kosovu.

Na toj sednici razmotren je najnoviji izveštaj generalnog sekretara UN.

Dačić je u izjavi Tanjugu rekao da je generalni sekretar UN potpuno informisan o situaciji na KIM.

"Gutereš je veoma svestan situacije i sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da je prisustvo misije UN na KiM dokaz da stvari nisu rešene i da bi zbog toga Kosovo najviše volelo da tamo nema misije UN i da je njihov cilj da ih oteraju", rekao je Dačić.

On je dodao i da je Gutereš najoštrije osudio narušavanje imuniteta pripadnika mirovne misije UN tokom akcije specijalnih jedinica kosovske policije na severu KiM. Kako kaže, maltretiranje i prebijanje službenika UN i nepoštovanje odluke o imunitetu naišlo je na žestoku osudu generalnog sekretara.

"To je nešto što u UN apsolutno ne prihvataju", istakao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.