Koalicija oko SPS predala RIK-u listu Ivica Dačić – premijer Srbije

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 10:11

Koalicija oko SPS predala RIK-u listu Ivica Dačić – premijer Srbije

Beograd -- Koalicija SPS-JS-Zeleni Srbije predala je vačeras RIK-u listu "Ivica Dačić - premijer Srbije" za predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 17. decembar.

Predaji liste prisustvovali su, uz predsednika SPS Ivicu Dačića i lideri Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije, Dragan Marković Palma i Ivan Karić, kao i kandidati za narodne poslanike.

Sa liderima stranaka bili su i stranački funkcioneri Branko Ružić i ministri Slavica Đukić-Dejanović, Đorđe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milićević, Novica Tončev, šefica poslaničke grupe Snežana Paunović, kandidat za gradinačelnika Toma Fila.

Koalicija okupljena oko socijalista predala je listu sa više od 20.000 potpisa.

Prvi na listi je Ivica Dačić, drugi je Marković Palma, dok je treći Marko Milošević.

Na listi su, pored ostalih, i Snežana Paunović, Slavica Đukić Dejanović, Vladan Zagrađanin, Branko Ružić, Đorđe Milićević, Novica Tončev.

Na listi su i Udruženje Naša Drina, Vladimir Đukić, kao i kapiten ženske fudbalske reprezentacije Violeta Slović.

Dačić je istakao da očekuje da će dve koalicije okupljene oko SNS i SPS imati ubedljivu većinu na izborima, kako bi imali stabilnu vladu koja će raditi u interesu Srbije.

Predsednik SNS Miloš Vučević predao je prvi danas u 12 sati Republičkoj izbornoj komisiji listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za izbore za narodne poslanike sa više od 92.000 potpisa podrške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedinstvena Srbija u Vranju predala izbornu listu

Izvor: OkRadio.rs, 03.Nov.2023

Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju predao je izbornu listu kandidata za odbornike pod rednim brojem 2. za predstojeće lokalne izbore zakazane za 17. decembar 2023. godine. Lista broji 65 kandidata, a predavanje liste obavljeno je juče u 17 sati i 30 minuta. Ovom prilikom, lista je podržana...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.