Kenija neće menjati stav po pitanju Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2020, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija neće menjati stav po pitanju Kosova i Metohije

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Kenije Ababu Namvamba rekao je danas u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem da Kenija neće menjati stav po pitanju Kosova i Metohije i da osuđuje svaki vid kršenja međunarodnog prava.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju, ponovio da naša država veoma ceni principijelnu podršku Kenije o pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i suvereniteta Srbije uz puno poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava.

On je u razgovoru sa gostom iz Kenije konstatovano da je neophodno unaprediti saradnju naših dveju zemalja u svim oblastima od obostranog interesa.

Naveo je i da Srbija pridaje veliku pažnju saradnji sa afričkim državama, još od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja i da želi da dodatno unapredi saradnju sa svim zemljama na afričkom kontinentu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kenija neće mijenjati stav o Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2020

BEOGRAD - Kenija osuđuje svaki vid kršenja međunarodnog prava i neće mijenjati stav o samoproglašenom Kosovu, potvrdio je državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Kenije Ababu Namvamba na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kenijski zvaničnik: Kenija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2020

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Kenije Ababu Namvamba rekao je danas u Beogradu prilikom susreta sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem da Kenija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i da osuđuje svaki vid kršenja međunarodnog prava...Kako se navodi u saopštenju Ministarstva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.